Køb for 399,00 DKK mere og få gratis levering

Boost din motivation

oprettet d.

Et nyt år står for døren. En Gallup undersøgelse viser at 20 procent af danskerne har nytårsforsæt. Uanset om det handler om at komme (mere) ud på cyklen i det nye år er det vigtigt med motivation, men hvordan finder man motivationen frem de dage, hvor den ikke helt kommer af sig selv? Denne artikel fra en tidligere A-rytter giver et par bud på hvad der kan booste motivationen.


Motivation  & MålsætningMotivation

Motivation er afgørende for om vi er i stand til at komme ud af komfortzonen, og få overvundet den naturlige trang til at stoppe op når vi er trætte, det gør lidt ondt i benene eller når hånden rækker ud efter flødeskum. Det er også motivationen der gør os i stand til komme ud af sengen klokken 6 om morgen for at træne før arbejdet kalder eller gennemføre endnu et hårdt interval selv om der er syre i benene

Men hvordan skabes og 
bibeholdes motivationen. Også når det er hårdt og knapt så sjovt?


Fastlæg dine mål

Målsætning og motivation er to ting der går hånd i hånd. Uden målsætninger er det svært at bevare motivationen. Den hårde træning, og de mange timer der bliver brugt på landevejene, kræver motivation. Uden målsætninger kan der være svært finde motivationen.

Hvis du aldrig har cyklet en samlet distance på over 75 km og allerede i januar fastlægger et mål /ønske om at gennemføre et motionscykelløb i maj på 125 km sammen med dine kære kollegaer (der vil sikkert være en del prestige forbundet med et sådan mål), så vil det være lettere at finde motivationen til komme ud på cyklen og træne de nødvendige 2-3 gange om ugen allerede i januar. 


Når først målet (eller målene, men pas på med for mange) står klart, så er det lettere at undgå motivationskriser. Ved hele tiden at huske og - vigtigst af alt - holde fokus målet


Her er nogle af mine personlige motivations-boostere, når først målet er i sigte:
 

Kigger tilbage: En vigtig motivationsfaktor for mig er, hvis jeg har en energiforladt dag hvor jeg ikke kan presse mig selv. Så at bruger jeg 5 - 10 minutter på at kigge billeder. Jeg finder altid billeder frem både fra gode og dårlige dage. De gode billeder er med til at motivere med igennem positiv energi, hvor, den følelse af at være verdensmester i til sit eget liv i 5 minutter.  Modsat bruger jeg billeder, fra dage hvor det ikke lykkes mig at stå op klokken 6 om morgen, for at køre en time på hometraineren inden morgenmaden.

 

Visualisere om fremtiden: En vigtigt element for mine målsætninger er drømmen om at opnå gode resultater i cykelsporten. For mig er det et af de vigtigste redskaber i min værktøjskasse. Jeg bruger meget energi på at forestille mig hvordan det vil være at opnå mit mål, hvordan mine tanker og følelser vil være, hvis jeg indfrier mine målsætninger. Uden drømme og visualisering ville det være svært for mig at have det drive, der skal til i cykelsporten.


Købe noget nyt udstyr
: Det kan godt være det lyder lidt lavpraktisk. Men cykelsporten er og bliver en udstyrssport. Man skal ikke undervurdere motivationen i nyt udstyr. For mig handler det ikke om nye cykler og hjul. Det handler i større grad om de små ting i hverdagen. Et par helt nye hvide sokker, kan være lige så motiverende som et sæt hjul for mit vedkommende. Det er blot følelsen af at have noget nyt og lækkert, der kan gøre en forskel på de hårde dage. Det er sikkert på grund af de små ting, at begrebet, at være ”lirens” er opstået.   


Holde en pause
: En gang imellem skal man respektere sin krop og livet omkring sig. Der er ingen tvivl om, at seriøsitet er vigtigt i cykelsporten, hvis man vil opnå sine mål. Dog oplever jeg, at mange regner med at være 100 procent seriøse hele tiden. Det er er ikke en tankegang jeg finder særlig ideel. For mig handler det om at være 87,5 procent seriøs hele tiden og ikke 100 procent seriøs i 14 dage. Det er vedholdenhed der gør forskellen. For at opnå den vedholdenhed skal der være plads til at leve, eller plads til at ”synde”. Det klart at man i perioder behøver at være mere end 87,5 procent seriøs før en målsætning bliver indfriet. Er det en periode, som kræver seriøsitet, f.eks. under et vægttab, er det 100 procent.

 

Tit og ofte er det blot enkle elementer der gør forskellen for at opnå succes i hverdagen. Dette gælder både i livet eller hvad angår cykelsporten. Et af de vigtigste elementer at tage med sig fra denne artikel er tankegangen om ærlighed over for sig selv. At turde sætte sig realistiske mål. Realistiske mål der skaber succesoplevelser er nøglen til at få motivationen i top.

God fornøjelse med din motivation og dine mål i den forestående sæson!

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar