Køb for 399,00 DKK mere og få gratis levering

Guide til valg af de rigtige cykelbukser

Oprettet d. under Produkt Guides

Guide til valg af de rigtige cykelbukser

Mini-guide til valg af de rigtige cykelbukser


Der er adskillige beklædningsgenstande og andet gear til cykling, hvor du kan slippe afsted med at bruge færre penge, og evt. genbruge noget af dit almindelige sportstøj fremfor at bruge penge på noget, der er fremstillet specifikt til cykling. Cykelbukserne hører IKKE til denne kategori!

Cykelbukserne er en helt essentiel del - hvis ikke den vigtigste - i din cykelgarderobe. Et par gode cykelbukser med den rigtige siddepude i høj kvalitet, er således helt afgørende for, om du kan holde ud at sidde mange timer i sadlen. Er der omvendt noget her der driller, kan det føre til utilsigtede pauser og f.eks. irriterende siddesår.  


Hvis du er nybegynder, kan dit første køb bukser beregnet til cykling være lidt af en overvindelse. Cykelbukserne vil ved første afprøvning sikkert virke ubehageligt stramme, og puden i buksebagen mest af alt føles ubekvem.

Men fortvivl ikke. En cykelbuks skal ikke føles "rigtig" før end, at du sætter dig til rette i cykelsadlen og begynder at træde i pedalerne. Først da begynder puden og den elastiske lycra at komme til sin ret og give god mening!

Nogle nøgle-ingredienser ved et par gode cykelbukser er, udover en siddepude i høj kvalitet (gå ikke på kompromis her), en tæt og anatomisk pasform samt en tekstil med stor elastisticitet og god åndbarhed.

 

Her er nogle flere købs-tips: 
 

 • Man har som udgangspunkt ikke undertøj indenunder et par cykelbukser / cykelshorts! Hvis det var tilfældet ville det give unødig friktion med mulighed for siddesår. Der er dog enkelte undtagelser: F.eks er det muligt at tage et par stramme boksershorts under et par løse MTB Baggy Shorts eller et par vinter tights uden pude.

 

 • Vurdér nøje buksepudens kvalitet og features: Er den sømløs i konstruktionen så unødig friktion undgås? Er den designet til den mandlige eller kvindelige anatomi? Her den anti-bakteriel overfladebehandling og vil fugt effektivt transporteres væk? Er pudens stødabsorbering af gel eller skum (det første er absolut af foretrække)? 

 

 • Skal du vælge cykelbukser med eller uden seler? Seler eller en meshoverdel har den funktion, at de medvirker til at holde bukserne og især siddepuden på plads under bevægelse. Mange starter med et par cykelshorts uden seler, og det er en forbedring bare at få en tætsiddende buks og en siddepude. Vi anbefaler dog, at gå over til selebukser når cykelmotionen bliver mere seriøs og træningsturene længere.

 

 • Hvilken type seler er de bedste? Selerne eller overdelen skal holde bukserne på plads, men skal omvendt ikke stramme unødigt så bevægelighed og komfort mindskes. Vælg derfor seler med god elastisitet og i et materiale der er behageligt mod overkroppen. Der er tit behov for at komme af med fugt når der cykeltrænes, og her kan en elastisk overdel med fintmasket net (mesh) være en stor fordel.

 

 • Hvad med valg af størrelse? Cykelbukser skal som udgangspunkt sidde tæt - der skal være mindst muligt der kan flagre i vinden og forstyrre bevægelsesmønstret under pedaleringen. Samtidig vil en stram cykelbuks betyde at siddepuden sidder tæt ind til kroppen som den skal. Derfor er det faktisk okay, at en cykelbuks føles for stram, når du ikke sidder på cyklen. Der er desværre stor forskel på størrelserne fra forskellige producenter, og har du ikke mulighed for en afprøvning så kig nøje på tilknyttet størrelsesguide m.m. 

 

 

I Ventoux arbejder vi bl.a. ud fra nogle af ovenstående retningslinier når vi designer og producerer cykelbukser. Se vores aktuelle udvalg

 

* * * * *


Kommentar(er) 9

 • Ole Jensen
  Ole Jensen

  Hej - har i flere år ledt efter cykelbukser (alm. korte), der er lidt længere end de fleste i benene - bl.a. fordi jeg har lange lårben. Har I mon nogle sådanne? Mvh Ole Jensen

  Svar

  • Lars Christophersen, Ventoux
   Lars Christophersen, Ventoux

   som kommentar til af Ole Jensen

   Vi har desværre ingen cykelbukser i vores sortiment med ekstra benlængde. Æv!

   Svar

 • Hanne Akselsen
  Hanne Akselsen

  Jeg søger cykelbukser med lynlås. Kvinde. Hvad kan I anbefale?

  hej! Den eneste type cykelbuks vi har med lynlås, er vores "Baggy" MTB cykelshorts. Kan bruges af både mænd og kvinder. Se dem her


  Hilsen Lars - Ventoux

  Svar

 • Jens
  Jens

  Hvad er jeres bedste pude til MTB

  Svar

 • Erling F. Jensen
  Erling F. Jensen

  Hvis der så var en størrelses guide så kunne man overveje at handle. I skriver ovenover: \" kig nøje på tilknyttet størrelsesguide m.m.\"

  Svar

  • Lars - Ventoux
   Lars - Ventouxhttps://ventouxbike.dk

   som kommentar til af Erling F. Jensen

   "Skomagerens børn går altid i hullede sko". Du har ret, der mangler str. guides. Vi arbejder på sagen. I mellemtiden er du velkommen til at sende dine mål (højde, vægt og evt. livvidde og brystmål) til info@ventouxbike.dk. Så vil vi forsøge at guide dig personligt!

   Svar

 • Georg Niemann
  Georg Niemann

  Hej. Jeg kunne bestemt godt tænke mig et par gode nye cykelbukser, gerne med farve og spræl. Men jeg har fået indopereret en Pacemaker, som fylder godt lige der hvor selerne i BIB-bukserne strammer, så jeg må desværre lægge mine bibs på hylden. Jeg synes ikke at jeg så meget andet, har du det andetsteds ? VH Georg

  Svar

 • Lars - Ventoux
  Lars - Ventouxhttps://ventouxbike.dk

  Hej Poul. Hvis du skriver til info@ventouxbike.dk, så kan vi sende dig et forslag til et godt vintersæt til din kone. Mvh. Lars

  Svar

 • Poul Larsen
  Poul Larsen

  Hej. Er ude efter Vinter Cykelsæt til min Hustru. ( 166 cm. 68 kg. ) Lange Bukser med Pude + Jakke. Har I et Godt Tilbud til Hende ? Mvh. Poul ( 53114310 )

  Svar

Skriv din kommentar