Køb for 399,00 DKK mere og få gratis levering

Tøj til forårs- cykling

oprettet d. under Ventoux Produknyt

Omskiftelig påklædning til omskifteligt vejr

Foråret er skønt! Og når det endelig er her, kribler det i mangt en motionscyklist for at kaste sig i sadlen og ud i det skønne solrige forår, eller regnfulde, lune eller knap så lune… Og så melder spørgsmålet sig lynhurtigt, ”hvad skal jeg tage på?”

Hvor mange i vintersæsonen bare har taget så meget tøj på som muligt, uden totalt at hindre bevægelsesfriheden, skal man nu til at tænke i hverken at få det for koldt, eller for varmt.

 

Hvornår man synes man har den perfekte kropstemperatur er naturligvis meget individuelt, nogle personer fryser aldrig, og nogle kan næsten ikke få for mange lag på.

 

Ikke alene kan vejret svinge meget fra dag til dag, men på selv samme cykeltur kan man opleve store forskelle i vejret. Man kan køre ud i strålende solskin og super forårstemperaturer og vende hjem i øsende regnvejr og vindstyrke en halv pelikan, eller omvendt.

 

Pendler du til og fra arbejde kan det også være en udfordring at klæde sig, så tøjet matcher både en kølig morgen og en måske rigtig varm eftermiddag, når turen går hjemad.

 

Derfor er begrebet ”Layering”, eller på dansk lag-på-lag et kerne begreb i forhold til forårsbeklædningen for cyklister. Lag-på-lag handler naturligvis om at din påklædning helst skal kunne tages af og på i lag.

 

 

Her kommer vores bud på forårets "Must haves" i cykelgarderoben:​​​​​​

 

 

 

 

 

 

 

Arm- og benvarmere

Uundværlige små beklædningsgenstande, der bør være at finde i enhver motionscyklists garderobe.

 

Typisk tager du dem på sammen med dine cykelshorts og din kortærmede jersey når du kører ud. Og når så vejret, og du selv, får det varmere, rulles de af med et snuptag og smides i baglommen på resten af turen.

 

Arm- og benvarmere fås i mange forskellige materialer, hvis de skal holde på varmen, og ikke kun beskytte mod sol, og grene i skoven, skal de helst være lavet af et Thermo isolerende materiale.

 

Det er desuden vigtigt at materialet er fleksibelt, og den øverste kant skal være forsynet med en eller anden form for silicone greb, der forhindrer ben- el. armvarmerne i at glide ned. Af samme grund er det selvfølgelig vigtigt, at få den rigtige størrelse fra starten. 

 

 

 

 

 

Base layer t-shirt

Som navnet siger er dette netop basen/1 del af din beklædning på overkroppen. Den fleksible t-shirt som både kan virke varmende og kølende, samtidig med den effektivt transporterer sved væk fra kroppen.

 

Hvor du i løbet af vinteren måske har kørt med en tyk langærmet baselayer er det måske tiden at skifte til korte ærmer, eller en ærmeløs baselayer.

 

Baselayers findes også i mange varianter. Vi foretrækker en blanding af Polyamid, Polypropylene og Elastan til Ventoux baselayers vi kalder dem Ventoux Layer One. Vi synes den blanding vi har valgt giver den optimale varme og svedtransport, og ikke mindst komfort.

 

Der findes også meget sommervenlige baselayers, som i struktur nærmest er en netundertrøje, uden ærmer, den er der mange der foretrækker til sommerkørsel. Og så findes der vinterbaselayere i enten ren uld eller forskellige uld-blandinger.

 

 

 

 

Langærmet jersey

Foråret er også tiden hvor man med fordel kan skifte vinterjakken ud med en langærmet jersey.

 

Hvis man går direkte fra vinterjakken til jerseyen, vil det ofte være en fordel at vælge en såkaldt thermal jersey.

 

I modsætning til en almindelig jersey, som giver ganske lidt varme, luner en thermal jersey noget mere, og minder i virkeligheden ofte om en overgangsjakke, grænserne kan være flydende. 

 

Når man ifører sig en langærmet jersey er der i sagens natur ikke brug for armvarmere på den tur, men kombinationen langærmet jersey, shorts og benvarmere er ofte rigtig god og populær.

 

 

 

Windebreaker vest

En anden rigtig populær forårsting er vindvesten. Dens primære funktion er, igen som navnet siger, at tage vinden på brystet, mange vindveste er desuden byge afvisende, dvs. de holder en lille forårsbyge væk fra kroppen, men de er ikke vandtætte, og man skal ikke forvente at komme knastør hjem fra en tur i regnvejr.

 

De gode wind-breakere er lavet af et super let materiale, der samtidig skal være blødt og behageligt at have på og naturligvis vindtæt.

 

Da windbreaker vesten både fylder og vejer meget lidt, kan den ligesom arm- og benvarmerne, nemt pakkes sammen under kørslen og gemmes væk i baglommen på din jersey.

 

 

 

Overgangsjakke – windbreaker jakke

Nogle foretrækker en egentlig jakke, også til forårsbrug. Her vil vi anbefale en vind- og vandafvisende jakke i et godt materiale.

 

Mange windbreaker jakker er, efter vores mening, ikke tilstrækkeligt fleksible, til at de er rare at have på i længere tid.

 

Ventoux wind- and rain light jakke er fremstillet af såkaldte Milk fibre, som gør at stoffet er blødt og behageligt, samtidig med at det er strækbart, så det bedre kan give sig og forme sig efter kroppen.

 

Handsker – korte eller lange fingre

For mange vil tiden være inde til at gå over til kortfingrede handsker. Men der er stadig de kolde morgener, og dage, hvor det bare føles for koldt, eller vinden isner hænder og fingre. Her er der selvfølgelig ingen grund til at lide. Nogle gode overgangshandsker med vindbeskyttelse og uden for vil ofte være ideelle. Alternativt kan baselayer handsker også være en rigtig god idé om foråret. De kan ligesom baselayer t-shirtsene anvendes under dine kortfingrede cykelhansker, de fylder og vejer ikke meget, har ingen padding i håndfladerne, og kan nemt pakkes væk, når de ikke er nødvendige længere.

 

 

 

 

 

Skoovertræk

Da udfordringen i foråret som regel er regn og blæst, anbefaler vi tynde vind- og vandtætte skoovertræk.

 

Materialet skal desuden være elastisk, så overtrækkene er til at få på og af, og samtidig sidder godt til om skoen. 

Skoovertræk skal side som om de nærmest er limet til skoen.

 

Det er også her vigtigt at få den rigtige størrelse, er de for store kan de glide op i snuden, og er de for små, er de meget svære at få krænget over skoen.

 

Ofte angives størrelserne som skostørrelser i 2 intervaller, eks. Str.  L = 41-42.  Cykelsko er tætsiddende, så størrelses-anvisningen kan kun bruges på cykelsko. Kører du med en almindelig sko, eller f.eks. Ventoux Freestyle, skal du vælge minimum en størrelse større end angivet til cykelsko.

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar